Uzay Kampı Türkiye; dünyanın ikinci, Türkiye'nin ilk ve tek uzay kampıdır.

Eğitim, Takım Çalışması ve Teknoloji

Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmıştır. STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Math) öğrenme yaklaşımlarıyla desteklenen programlarda; katılımcıların fen bilimlerine olan ilgileri uygulamalı eğitimlerle arttırılarak; diyalog kurma, sorgulama ve eleştirel düşünme konularında yol gösterici olmak hedeflenmektedir. Hem çocuklar hem de yetişkinler, uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alırlar.

Programlar ve Simülatörler

Uzay Kampı Türkiye programlarında, katılımcılara uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörler kullanılmaktadır. Uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır. Yıllarca süren bu görev eğitimleri Uzay Kampı Türkiye’de; 1 günden 6 güne kadar değişen sürelerdeki programlarla sunulmaktadır.

Uzay Eğitimiyle Küresel Dostluk

12 Haziran 2000’de açılan eğitim ve eğlence merkezi Uzay Kampı Türkiye’yi, 60’ın üzerinde ülkeden 260 bini aşkın genç ve yetişkin ziyaret etmiştir. Son teknoloji ile donatılmış tesisimiz farklı uluslardan gençlerin bir araya gelip uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam sunmaktadır.

Benzersiz Tesis, Benzersiz Konum

Uzay Kampı Türkiye; İzmir’de, çağdaş bir endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesi’nde ESBAŞ tarafından işletilmektedir. Uzay Kampı Türkiye dünyadaki ikinci; Türkiye, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Batı/Orta Asya’da bulunan tek uzay kampıdır. Uzay Kampı Türkiye, şehir merkezine 15 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanına 10 dakika uzaklıktadır.

Uluslararası Onaylı

Bilimsel eğitim veren Uzay Kampı Türkiye, merkezi Hunstville Alabama’da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahiptir ve Türkiye Kamplar Derneği üyesidir.

Eğitmen kadromuz; (Türk ve yabancı) en az bir yabancı dil bilen, çocuklarla iletişimi çok iyi olan, astronomi ve fen bilimleri konularında bilgili lisans/yüksek lisans öğrencileri ve mezunlarından oluşmaktadır. Tüm operasyon süreci; astronomi, kimya, biyoloji ve fizik alanlarında uzman, 15 yılı aşkın çalışma tecrübesine sahip dinamik bir kadro tarafından titizlikle planlanmakta ve değerlendirilmektedir..

Kamp ve çevresi dahili ve harici güvenlik kameraları ile izlenmektedir. Kamp eğitimcileri ve güvenlik personeli katılımcıların güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat görevdedir. Katılımcıların yanlarında bir görevli olmadan bireysel veya grup halinde kamp alanı dışına çıkmalarına izin verilmez. Programdaki kamp dışı aktiviteler sınırlı olup, eğitim programı içinde belirtilmiştir. Katılımcıların şahsi eşyalarının sorumluluğu kendilerine aittir. Kampa değerli eşyalar getirilmemelidir.

Eğitimcilere, kampa gelen katılımcıların güvenli ve eğlenceli bir tecrübe yaşamaları için, simülatörlerin kullanımı konusunda ileri düzeyde eğitim verilmiştir. Yüksek standartlara uygun üretilmiş olan simülatörlerin günlük bakım ve kontrolleri profesyonel teknik ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Birçok simülatörde katılımcıların koruyucu kask takması zorunludur. Simülatörleri kullanabilmek için gerekli olan minimum boy uzunluğu 120 cm, maksimum ağırlık 95 kg’dır. Bu limitlerin dışındaki katılımcılar program içeriğindeki simülatörleri güvenlik nedeniyle kullanamazlar. Tüm bina ve simülatörlerin bulunduğu kapalı alanlar duman dedektörleri ve yağmurlama sistemi ile donatılmıştır.

Uzay Kampı Türkiye’de 7/24 görev yapan bir hemşire ve sekiz yataklı revir mevcuttur. Hafta içi günlerinde, 08.00-18.00 saatleri arasındaki sağlık sorunlarına kamp doktorumuzca müdahale edilmektedir. Çalışma saatleri dışında ve hafta sonu günlerinde de hemşire ve/veya kamp doktorunun gerekli gördüğü durumlarda kampa gelebilecek, icapçı kamp hekimi bulunmaktadır.

Çocuklar, kamp hekiminin gerekli gördüğü durumlarda Uzay Kampı Türkiye’nin anlaşmalı olduğu, kampa çok yakın bir konumda bulunan hastaneye ivedilikle ulaştırılabilmektedir. Kampın çok yakınında konuşlandırılmış 112 acil ambulans istasyonu bulunmaktadır.

Uzay Kampı binasında kız ve erkek katılımcıların yatakhaneleri farklı katlarda bulunmaktadır. 24 kişilik yatakhanelerimizdeki yataklar ranza şeklindedir. Eğitimci odaları yatakhanelerin bitişiğindedir. Yatakhane giriş ve çıkışları eğitimciler ve güvenlik kameraları ile kontrol edilmektedir. Her katta acil çıkış kapıları bulunmaktadır. Katılımcılara yastık ve yastık kılıfı, çarşaf, pike (ve/veya battaniye) ve havlu verilir. Her katılımcıya eşyalarını koyabileceği bir dolap tahsis edilir. Lütfen gelirken dolabınızı kilitlemek için asma kilit getirin. Her yatakhanenin kullanımına tahsis edilmiş lavabolar, duşlar ve tuvaletler mevcuttur. Katılımcıların terlik getirmeleri önerilir.

Program gözetmen öğretmenlerin programlara tek başlarına katılacakları şekilde planlanmakta; bebek ve çocuklar da dahil olmak üzere yakınlık durumlarına bakılmaksızın ziyaretçilerinin Uzay Kampı Türkiye tesislerinde konaklamalarına izin verilmemektedir. Acil gereksinim durumunda, günlük ziyaretler kamp yönetiminin önceden bilgilendirilmesine ve onayına tabidir.

Uzay Kampı Türkiye tesisine evcil hayvan kabul edilmemektedir.

Uzay Kampı kafeteryasında verilecek kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri kamp ücretine dahildir. Her öğünde değişik zevklere hitap edecek farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Katılımcılar, ayrıca otomatik satış makinelerinden bisküvi, kraker gibi yiyecekler ve soğuk içecekler satın alabilirler. Katılımcıların özel diyet talepleri de mümkün olduğunca karşılanacaktır. Olanaklarımızı aşan durumlarda katılımcılar kendi özel yiyeceklerini yanlarında getirebilir ve/veya bu taleplerinin karşılanması için ek ücret ödeyebilirler.


Özel diyet gereksinimi olmadıkça çocukların yanına yiyecek verilmemelidir. Özel diyet sebebi ile yiyecek getirilecekse durum önceden kamp yönetimine bildirilmelidir. Çocukların beslenmesi ile ilgili özel durumlar kayıt aşamasında size gönderilecek Sağlık Formu'nda yer alan "Beslenme Kısıtlaması” bölümünde belirtilmelidir.
Yemeklerimiz, velilerce belirtilen kısıtlamalar doğrultusunda gereken özen gösterilerek, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerini uygulayan ESBAŞ Gıda İşletmeleri Birimimizden tedarik edilmektedir. Gıda İşletmeleri Birimimiz ile işbirliği halinde katılımcıların ihtiyaçlarına göre menü hazırlamak için bütün imkanlarımızı kullanmaktayız.


ESBAŞ Gıda İşletmeleri Birimimiz tarafından üretilen tüm ürünlerde, Türk Gıda Kodeksinde alerjen olarak tanımlanan bileşenler bulunabilir. Bu bileşenler gluten içeren tahıl çeşitleri, kabuklular, yumurta, balık, yerfıstığı, soya fasulyesi, süt, sert kabuklu meyveler, kereviz, hardal, susam tohumu, kükürt dioksit ve sülfitler, acı bakla, yumuşakçalar ile bunları ihtiva eden ürünlerden oluşabilmektedir.
Katılımcılardan gelen özel diyet menü talepleri tarafımızca takip edilmektedir. Ancak, herhangi bir gıda ya da maddeye karşı alerjisi olan katılımcının, kampta sunulan gıdalardan dolayı alerjik reaksiyon yaşaması durumunda, Uzay Kampı Türkiye ve ESBAŞ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Program öncesi ve mezuniyet sonrası yiyecek içecek harcamaları katılımcıya aittir.


Örnek Menü

Uzay Kampı kafeteryasında verilecek kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri kamp ücretine dahildir. Her öğünde, değişik zevklere hitap edecek farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Katılımcılar ayrıca kantinden bisküvi, kraker gibi yiyecekler ile soğuk içecekler satın alabilirler.


Örnek Kahvaltı

Haşlanmış Yumurta / Simit / Ekmek Çeşitleri / Kakaolu Kek / Krem Peynir / Kaşar Peyniri / Fındık Ezmesi / Bal / Tereyağı / Mısır Gevreği / Domates / Salatalık / Zeytin / Mevsim Meyvesi / Çay / Süt / Kakaolu Süt / Portakal Suyu / Vişne Suyu

Örnek Öğle Yemeği

Kaşarlı Köfte / Napoliten Soslu Makarna / Meyve / Salata Bar / İçecek

Örnek Akşam Yemeği

Ezogelin Çorba / Mantar Soslu Piliç Izgara / Patates Kızartması / Profiterol / Salata Bar / İçecek

Bir ESBAŞ girişimi olan Uzay Kampı Türkiye, ESBAŞ’ta uygulanan Entegre Yönetim Sistemi kapsamındadır. Uzay Kampı Türkiye’nin dahil olduğu yönetim sistemleri:

  • Kalite yönetim sistemlerinin oluşturulması, etkin bir şekilde sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesini gösteren ISO 9001 belgesi
  • Etkili bir çevre yönetim sisteminin nasıl uygulanması gerektiğini belirleyen ISO 14001 belgesi
  • İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemini belirleyen ISO 45001 belgesi
  • Uzay Kampı Türkiye katılımcılarına sunulan yemeklerin tedarik edildiği ESBAŞ Gıda İşletmeleri ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahiptir. ISO 22000; gıdanın güvenli üretimi ve tüketimini sağlamayı, üretim ve servis süreçlerini geliştirerek insan sağlığı açısından daha güvenli kılmayı amaçlıyor.

Uzay Kampı Türkiye'nin ana kurucu firması ESBAŞ, (Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.) Kalite Derneği - KalDer tarafından 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 26. Ulusal Kalite Kongresinin sonunda yapılan ödül töreninde 2017 Türkiye Mükemmellik Ödülünün sahibi olurken, Uzay Kampı Türkiye de 'Sürdürülebilir bir Gelecek Yaratma' kavramı açısından iyi uygulama olarak değerlendirildi.

Tüm programlarımıza websitemizdeki online kayıt bölümünden kayıt yapabilir, güvenlik sertifikalı sayfalarımızdan kredi kartı bilgilerinizi girerek ödemenizi tamamlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için lütfen Bilgi Kitini inceleyiniz.

Faks: 0 (232) 252 36 00

Posta Adresi: Uzay Kampı Türkiye Ege Serbest Bölgesi 35410 Gaziemir/ İzmir

Öğrenci gruplarının öğretmen eşliğinde programa katılmaları halinde; kampa ulaşımları, katılacakları programın giriş-çıkış saatlerine uygun olacak şekilde kendi imkanları ile sağlanmaktadır.

Talep edildiği takdirde, yetişkin eşliğinde gelmeyen bireysel katılımcılarımızın ve özelleştirilmiş programa yurt dışından katılacak olan öğrenci gruplarının İzmir Uluslararası Adnan Menderes Havalimanından kampa ulaşımları Uzay Kampı Türkiye görevlileri tarafından sağlanabilmektedir. Ulaşım planlamanız için rezervasyon departmanımız ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Kayıt işlemleriniz sırasında kayıt ve sağlık formlarının eksiksiz doldurulması; simülatörlerimizin güvenli bir şekilde kullanımı, yatakhane ve yemek planlamaları açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle kayıt ve sağlık bilgilerini eksiksiz doldurmaya özen gösteriniz.

Kampa ulaşımınızı katılacağınız programın giriş ve çıkış saatlerine uygun bir şekilde planlamanızı önemle rica ederiz. Ulaşım saatleriniz, programın giriş ve çıkış saatine uymuyorsa bu durumun rezervasyon departmanı ile önceden koordine edilmesi gerekmektedir.

Yaz ve tatil dönemlerinde kamp rezervasyonları çok çabuk dolmaktadır. Eğer talep edilen dönem veya dönemler için rezervasyonlarımız dolu ise başvurular bekleme listemize alınacaktır. Yer açıldığı takdirde kamp döneminin başlama tarihine en az iki hafta kala katılımcıya telefonla haber verilecektir. Uzay Kampı Türkiye, yeterli katılımcı sağlanmadığı takdirde o tarihteki programı iptal etme hakkına sahiptir.

  • İptal isteği mutlaka yazılı yapılmalıdır.
  • Geri ödeme 30 gün içinde gerçekleştirilir.
  • Ödeme Türk Lirası olarak yapıldıysa, iade ödeme yapılan tarihteki kur üzerinden hesaplanarak Türk Lirası olarak yapılır.
  • Ödeme ABD Doları olarak yapıldıysa, iade ABD Doları olarak yapılır.
  • Program tarihinden en geç 30 gün önce yapılan iptallerde bedelin %90’ı geri ödenir.
  • Program tarihinden en geç 15 gün önce yapılan iptallerde bedelin %75’i geri ödenir.
  • Son 15 gün içinde yapılan iptallerde geri ödeme yoktur.
  • Alınan ekstra ücretler geri ödenmez.
  • Katılımcının kamp dönem tarihini ikinci kez değiştirmesi ve devamında iptal etmesi durumunda, ücretin ancak %70’i geri ödenir.
  • Programlarımız paket olarak fiyatlandırılır. Herhangi bir nedenle program bitiminden önce ayrılan katılımcılara kalan günler için ücret iadesi yapılmaz.
  • Simülatörleri kullanabilmek için gerekli olan minumum boy uzunluğu 120 cm, maksimum ağırlık 95 kg’dır. Bu limitlerin dışındaki katılımcılar, program içeriğindeki simülatörleri güvenlik nedeniyle kullanamazlar. Bu nedenle ücret iadesi yapılmaz.
  • Kamp giriş günü programa gelmeyen katılımcılara ücret iadesi yapılmaz.
  • Sağlık tedbirlerinde, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun yayınladığı genelgeler doğrultusunda güncellemeler olabilmektedir. Güncel önlemlere; https://www.spacecampturkey.com/pandemi-prosedurleri linkinden ulaşabilirsiniz. Katılımcılar programa katılarak bu kurallara uygun hareket edeceğini kabul etmiş sayılır. Kurallara uymayan katılımcılar programdan uzaklaştırılır ve ücret iadesi yapılmaz.
  • Kampa giriş esnasında veya kamp süresince katılımcının COVID-19 belirtilerini göstermesi durumunda, kamp hekiminin onayıyla programa katılımı durdurulacaktır. Katılımcının COVID-19 nedeniyle ihtiyaç halinde uygulanacak tedavisi için oluşacak masrafları ve olası karantina uygulaması nedeniyle oluşabilecek ulaşım işlemleri, Antijen ve/veya PCR test masrafları ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin korona virüs ile mücadele kapsamında alacağı her türlü tedbirden kaynaklanacak tüm ilave masraflar katılımcı tarafından karşılanacaktır.
  • Kamptaki kurallara uymadığı ve/veya diğer takım arkadaşlarını rahatsız ettiği için kamp yönetimince programdan çıkartılan katılımcılara ücret iadesi yapılmaz.
  • Uzay Kampı Türkiye, zorunlu durumlarda tüm programı ve program içeriğindeki aktiviteleri değiştirme ve/veya iptal etme hakkına sahiptir.

Kampta bulundukları süre içerisinde çocuklarınızı özleyeceğinizi biliyoruz. Fakat, çocukların evden uzakta kendi başlarına neler yapabileceklerini görmeleri için bir deneyim yaşaması gerekir. Bu sebeple kamp dönemi boyunca, acil durumlar dışında ziyarete gelinmemesini öneriyor ve tüm anne/babaları program sonunda yapılan mezuniyet töreninde görmek istiyoruz. Acil durumda katılımcıyı ziyaret etmeye ve program sonrasında teslim almaya yetkili kişinin açık kimlik bilgileri, kayıt sırasında görevlilere mutlaka bildirilmelidir.

Uzay Kampı Türkiye tesislerinde evcil hayvan kabul edilmemektedir.

Katılımcılar program akışında “güne hazırlık” ve “uykuya hazırlık” olarak tanımlanan serbest zamanlarda yanlarında getirdikleri cep telefonlarından (ya da kamptaki ankesörlü telefonlardan) görüşme yapabilmektedir. Bununla birlikte katılımcılardan gün içinde Uzay Kampı Türkiye eğitim programlarına odaklanmaları, cep telefonları yanlarında olsa bile fotoğraf ve/veya video çekimi dışında kullanmamaları beklenir.


(Cep telefonları, fotoğraf makineleri, kameralar ve benzeri eşyalar ile cep harçlıklarının sigortalanması tarafımızdan yapılmamaktadır. Bu eşyaların tamamı sizin sorumluluğunuzdadır. Kaybolması veya çalınması durumunda Uzay Kampı Türkiye ve ESBAŞ hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.)

Kayıt sonrası ve mezuniyet öncesi tüm yemek öğünleri program ücretine dahildir. Kampta bisküvi, dondurma ve içecek satılan otomatik satış makineleri bulunmaktadır. Öğrenciler isterlerse bu makinaları kullanmak için yanlarında para getirebilirler. İhtiyacı olan öğrenciler için telefon kartı satışı da yapılmaktadır. Katılımcıya cep harçlığı verilmesi ebeveynin kendi kararıdır.

BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık