2024 yazında Uzay Kampı Türkiye'de programlarımıza kattığımız yenilikler, özel ziyaretçilerimiz ve yaz boyunca kamplarımıza farklı ülke ve şehirlerden katılan katılımcılarımızla yine harika bir yaz dönemi geçirdik. İşte 2024 yazından öne çıkanlar...

2024 yaz tatilinde sunduğumuz Uluslararası Gençlik Kamplarımıza Bulgaristan, Çin, Filipinler, Fransa, İngiltere, İspanya, Polonya, Romanya, Yunanistan, İtalya ve ABD’nin de aralarında olduğu 20'den fazla ülkeden yüzlerce öğrenci katıldı.

 

21 Haziran'da başlayan ve ağustos sonuna kadar devam eden kampların; 9-16 yaş arasındaki katılımcıları 2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerasında ve Türkçe-İngilizce dil seçenekleriyle sunulan 6 Günlük Galaktik Yaz Kamplarında birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktivitelere katıldılar. Ayrıca 7-10 yaş aralığındaki öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte katıldıkları Yıldızlara Yolculuk Aile Programı ve 5-15 yaş arası katılımcılara yönelik sunulan günlük tur seçenekleri de büyük ilgi gördü.

2024 YAZ KAMPLARINDA ÖNE ÇIKANLAR

Türkiye’de ilk kez Uzay Kampı Türkiye’de devreye alınan ve NASA'nın 2030’lu yıllar için planladığı insanlı Ay uçuşlarının canlandırıldığı Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörü ile gerçekçi ve heyecan verici bir uzay uçuş deneyimi yaşama fırsatı sunuldu.

Uluslararası Arkadaşlık Programına Yoğun İlgi

  • Uzay Kampı Türkiyenin 2002 yılından beri yürüttüğü Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSSP) kapsamında düzenlenen özel uluslararası yaz kamplarına katılan çocuklar hem eğlenerek öğrendiler hem de yıl boyunca yürüttükleri projeleri birbirleriyle paylaştılar. Uzay Kampı Türkiye ve Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) iş birliğiyle düzenlenen ve E-Pal Haftası olarak bilinen Galaktik Yaz Kampı Programına 9 ülkeden 164 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı. (Uzay Kampı Türkiye, NASA'nın "Uzaktan Eğitim" program materyallerini kullanarak yıl boyunca sürdürdüğü PSSP projelersiyle Türk ve dünya gençlerini bir araya getirerek fen ve uzay teknolojileri alanlarında ortak çalışmalar yaparken bireysel gelişimlerine ve uzun süreli dostluklar kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Özel olarak kurgulanan 6 Günlük Galaktik Yaz Kampı Programında "kardeş okullar"dan katılan öğrenciler, Uzay Kampı Türkiyede yüz yüze tanışma fırsatı buluyorlar.)

  • E-Pal haftasına özel düzenlenen bilim fuarında yıl boyunca çalıştıkları projelerini paylaşan katılımcılar; Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi aracılığıyla gerçekleştirdikleri profesyonel telsiz bağlantısıyla telsizlerle nasıl iletişim kurulduğunu uygulamalı olarak öğrendiler.

  • Çin’in Şaanşi Eyaleti'nden gelen öğrenciler, 11-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen kampa katıldılar. Gruba liderlik eden Şaanşi Eyaleti Halkının Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği üyesi Peng Su, Uzay Kampı Türkiye programına katılımın sadece iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekle kalmadığını, aynı zamanda geleceğin uzay havacılığı yeteneklerinin yetiştirilmesine katkı sağladığını vurguladı.

  • Uluslararası programlara Bulgaristan'dan katılan çocukların deneyimleri Bulgar medyasında da yer ald. Haberde  "Uzay kampı'nda kazanılan beceriler, öğrencilerin gelecekteki akademik ve kariyer başarılarına katkı sağlıyor. Çocuklarınız için unutulmaz bir yaz deneyimi arıyorsanız, Uzay Kamp Türkiye en doğru adres!" ifadelerine yer verildi.

 

Misafir Konuşmacılar

  • 30 Haziran- 6 Temmuz haftasında düzenlenen programa katılan çocuklar İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Fabrizio Pinto’dan "Güneş Yelkenleri ve Uzay Araştırmalarındaki Olağanüstü Potansiyelleri" konulu sunumunu dinleme imkânı buldular.
  • Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığında (TUSAŞ) görev yapan mühendisler misafir konuşmacı olarak katıldıkları oturumlarda öğrenci ve öğretmenlere Türk Havacılık Uzay Sanayiinin Uzay Sistemleri Çalışmaları ve Uydular, Haberleşme ve Yer Gözlem Uyduları başlıklarında sunumlar yapıp sorulacı cevaplandırdılar.

 

Üste Çık