Uzay Kampı Türkiye'nin 19 yıldır uzaktan eğitim vererek sunduğu programlar dünya çocuklarını Türkiye’de buluşturuyor. Programa katılan öğrenciler eğitim öğretim dönemi boyunca videokonferanslarla eğitim alırlarken, yaz döneminde de Türkiye’de uluslararası yaz kampına katılarak küresel arkadaşlıklar kuruyorlar.
2002 yılında başlatılan "Kardeş Okullarla Bilim Programı" ve 2015 yılında başlatılan “Geleceğin Kaşifleri Programı” bin 400’ün üzerinde videokonferans bağlantısı gerçekleştirilerek ABD, Bulgaristan, İngiltere, İtalya, Kanada, Litvanya, Polonya, Slovenya, Ürdün, Romanya, Özbekistan ve Türkiye’den toplam 97 okul ve 8 bini aşkın öğrenci ve öğretmene ulaştı.
Bu yıl aralarında Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Litvanya, Polonya ve Bulgaristan’dan toplamda 25 farklı okulla yapılması planlanan uzaktan eğitim programında, katılımcı öğrencilere “Görev Armaları”, “Uzayda Oyuncaklar”, “Uzayda Yaşam ve Çalışma”, “Güneş Sisteminde Tatil” gibi ilginç konular hakkında Uzay Kampı Türkiye uzmanından video konferanslar aracılığıyla eğitim verilecek.
2021-2022 eğitim yılı sonuna kadar devam edecek ve sadece okul gruplarına özel sunulan projelerde öğretmenlerinin gözetiminde programa kayıt olan öğrenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri, 26 Haziran - 2 Temmuz 2022 döneminde Uzay Kampı Türkiye’de düzenlenecek özel temalı uluslararası program Galaktik Yaz Kampına katılarak bilim şenliğinde sergileyecekler.
PROJE ÖĞRENCİLERİ UZAY KAMPINDA BULUŞACAK
Projeye Litvanya’dan katılan Panevėžys Bölgesel STEAM Merkezi Başkanı Vaida Siauciune yaptığı açıklamada projeyle ilgili programın akademik çıktılarından çok etkilendiğine vurgu yaparak şu sözlere yer verdi: “Bir öğretmen ve bir ebeveyn olarak Kardeş Okullarla Bilim Programı etkinliklerinin olumlu etkisini ifade edecek kelime bulamıyorum. Çocuklar STEAM aktivitelerini gerçekleştirerek sadece yeni bilgiler edinmekle kalmıyorlar, aynı zamanda kendi yaşamları için gerekli olan iletişim becerileri, duygusal zeka ve ekip çalışmasını da öğreniyorlar.”
Uzay Kampı Türkiyenin videokonferans bağlantılarıyla sunduğu uluslararası programda, Avrupa Birliğince de eğitimi geliştirmek için kullanılan, Avrupa Komisyon projesinin Anahtar Yetkinlikleri ve NASA'nın Uzaktan Eğitim Program materyallerini kullanarak uzay bilimleri ve teknolojileri konularında uygulamalı çalışmalar yer alıyor. “Kardeş Okullarla Bilim Programı” ve “Geleceğin Kaşifleri Programı” olarak iki faklı başlıkta yürütülen çalışmalarda uzay bilimleri farklı metodolojiler ve bakış açılarıyla aktarılıyor.