Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı’nın (GFTSE) birlikte yürüttükleri E-Pal Haftası’nın 17.’si, 30 Haziran - 6 Temmuz tarihlerinde Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleşti.

Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Yaz Kampı’na aralarında Polonya, İngiltere, Litvanya ve ABD’nin de olduğu 7 ülkeden, 131 öğrenci ve 15 öğretmen katıldı. Yaşları 9 ile 15 arasında değişen katılımcılar; astronot simülatörleri ile eğitim, roket yapımı ve fırlatılması, uzay istasyonuyla sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars turu, sihirli küre aracılığıyla astronomi eğitimi, özel sunumlar gecesi ve barbekü partisi gibi eğlenceli ve eğitici etkinliklere katıldılar. E-Pal Haftası için düzenlenen bilim şenliği boyunca katılımcılar, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri arkadaşlarıyla paylaştı.

Tüm programı baştan sona yöneten GFTSE Vakfı ve Eğitim Destek ve Geliştirme Birimi Müdürü Tolga Yıldırım; “Kardeş Okullarla Bilim Programı’nda yer alan öğrenciler STEAM yaklaşımı göz önüne alınarak geliştirilen eğitim paketleri sayesinde astronomi, fen ve uzay teknolojileri hakkında bilgi sahibi olurlar. Öğrenciler, Görev Arması ve Güneş Sistemi’nde Tatil gibi farklı konularda eğitimler almakta ve aldıkları eğitimlerin ışığında projeler hazırlayarak bunları İngilizce olarak sunmaktadırlar. Böylece öğrenciler uygulamalı eğitimler ile disiplinler arası çalışmalar yapma ve ufuklarını geliştirme imkanı bulmaktadırlar. Bir eğitim yılı içerisinde projede birlikte çalışıp, Uzay Kampı Türkiye’de bir araya gelen farklı ülkelerdeki öğrenciler kendilerini sadece akademik anlamda geliştirmemekte aynı zamanda farklı ülkelerden öğrencilerle aynı takım içerisinde bulunarak sosyal gelişimlerine de katkı sağlamakta ve uzun yıllar sürecek arkadaşlıklar kurma imkanına kavuşmaktadırlar.” dedi.

BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık