24-30 Haziran dönemi için planlanan Galaktik Yaz Kampı programı, “Asteroit Haftası” temasıyla sunulacak.

Asteroitler hakkında bilinçlendirmeyi hedefleyen bu haftayı diğer yaz kampı programlarından ayıracak özel etkinlikler planlanıyor. En önemli etkinlik Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Serdar Evren’in “Dünyamızı Tehdit Eden Gök Cisimleri” konulu sunumu olacak.

Asteroitler, kuyruklu yıldızlar, meteoritler ve daha fazlası…

Asteroit Haftası temasıyla sunulacak 24-30 Haziran döneminde Prof. Dr. Evren’in sunumunun yanı sıra başka özel etkinlikler de planlanıyor. Yapılacak uygulamalı aktivitelerle; yeryüzüne çarpan gök cisimlerinin Güneş Sisteminin ilk oluşumundan izleri nasıl taşıdığı aktarılacak. Dijital planetaryumda “Zorlu Asteroit Görevi” filminin izletileceği bu haftaya katılan öğrenciler; ayrıca asteroitler, kuyruklu yıldızlar, meteoritler; bunların önemli özellikleri ve keşifleri için gerçekleştirilen uzay görevleri hakkında da bilgilendirilecekler.

Asteroit Günü nedir?

Asteroitler çoğunlukla Mars ve Jüpiter'in arasında kalan, karbon veya metal kökenli olabilen gök cisimleridir. Asteroit Günü insanları asteroitlerin Dünya’ya çarparak sebep olabilecekleri tehlikeler hakkında bilgilendirmek; gezegenimizi, ailemizi ve toplumumuzu bu etkilerden koruyabilmek için ne yapabileceği konusunda bilinçlendirmek için oluşturulan küresel bir kampanyadır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla 30 Haziran 1908'de Sibirya’nın Tunguska bölgesinde gerçekleşen patlamanın yıl dönümünde kutlanmaktadır.

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

2025 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtlar Başladı! Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada!

03.10.2024
Yapay Zeka ve Uzay Keşfi

Yapay Zeka ve Uzay Keşfi

Yapay zeka, son yıllarda hızla gelişen ve pek çok sektörde derin etkiler yaratan bir teknolojidir. İnsan hayatına etkileri açısından bakıldığında, yapay zeka birçok açıdan olumlu katkılar sunmaktadır. Yapay zeka sayesinde üretilen otomasyon sistemleri ve akıllı cihazlar, insanların günlük yaşamlarını daha kolay ve konforlu hale getirmektedir.

04.04.2024
Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Gökyüzü, insanlık tarihinde daima bir gizem kaynağıydı. Anadolu toprakları, binlerce yıl boyunca bu gizemi gözlemleyerek, yıldızların altında birçok medeniyeti ağırladı. Günümüzde ise Türkiye, bu gizemli uzay yolculuğunda yeni bir döneme imza attı.

12.03.2024
 Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uzayda Bilimsel Çalışmalarla Tarih Yazdı!

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uzayda Bilimsel Çalışmalarla Tarih Yazdı!

Türkiye' nin gökyüzüne uzanan hayallerine yepyeni bir boyut kazandıran bir isim: Alper Gezeravcı. Türkiye'nin ilk astronotu olarak Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 13 bilimsel deney gerçekleştirdi. Uzayda yapılan bu deneyler, Türkiye’nin bilimsel çalışmalara katkı sağlamasının yeni bir adımı olarak öne çıkıyor.

21.02.2024
Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Yılın en kısa günü ve “astronomik kışın” ilk günü olma özelliği taşıyan kış gün dönümünün zamanı geldi!

21.12.2023
Üste Çık