Bu yıl 16.’sı düzenlenen Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında 150 öğrenci, Uzay Kampı Türkiyede İngilizce sunulan “E-Pal Haftası"na katıldı.

Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı’nın (GFTSE) birlikteliğinde 1-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve “E-Pal Haftası” olarak bilinen Galaktik Yaz Kampı programına, aralarında; Polonya, İngiltere, Litvanya ve ABD’nin de olduğu 8 ülkeden, 150 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı.

Yaşları 9 ile 15 arasında değişen katılımcılar, astronot simülatörleriyle eğitim, roket yapılması ve fırlatılması, uzay istasyonlu sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars gezisi, sihirli kürede astronomi, özel etkinlikler gecesi, barbekü partisi gibi birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktivitelere katıldılar. Düzenlenen bilim fuarında yıl boyunca çalıştıkları projelerini paylaştılar. Bu haftanın en önemli etkinliği NASA’da görevli Uçuş Yöneticisi Ed Van Cise ile yapılan video konferans görüşmesi oldu. Öğrenciler bu haftaya özel olarak gerçekleştirilen video konferans bağlantısı ile Uçuş Yöneticisi Ed Van Cise ile buluşarak, NASA’nın yürüttüğü uzay çalışmaları ve Uluslararası Uzay İstasyonu uçuş operasyonları hakkında en güncel bilgileri aldılar.

Uzay Kampı Türkiyenin 7-18 yaş grubundaki öğrencilere yönelik sunulan ve 1,5 günden 6 güne kadar değişen gençlik kampları ağustos ayının sonuna kadar devam edecek.

Kardeş Okullarla Bilim Programı Nedir?

Uzay Kampı Türkiye’nin 2003 yılından beri yürüttüğü, Kardeş Okullarla Bilim Programının amacı ülkemizden ve farklı ülkelerden öğrencileri eşleştirerek; fen ve uzay teknolojileri konularında ortak çalışmalar yapmalarını sağlamak, yeni arkadaşlıklar kurulmasına katkıda bulunmaktır. Program eğitim yılı boyunca sürmekte, öğrenciler NASA'nın Uzaktan Eğitim program materyallerini kullanarak uzay bilimleri ve teknolojileri hakkında çalışmalar yapmaktadır.

Sene sonunda beraber hazırladıkları projeleri bilim şenliği ile Uzay Kampı Türkiyede sergileyen öğrenciler, katıldıkları Galaktik Yaz Kampı ile farklı kültürleri tanıyıp, yeni arkadaşlıklar kuruyor ve kişisel yeteneklerini geliştiriyorlar. 

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Gökyüzü, insanlık tarihinde daima bir gizem kaynağıydı. Anadolu toprakları, binlerce yıl boyunca bu gizemi gözlemleyerek, yıldızların altında birçok medeniyeti ağırladı. Günümüzde ise Türkiye, bu gizemli uzay yolculuğunda yeni bir döneme imza attı.

12.03.2024
Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

2024 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtlar Başladı! Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada!

15.12.2023
Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Yılın en kısa günü ve “astronomik kışın” ilk günü olma özelliği taşıyan kış gün dönümünün zamanı geldi!

21.12.2023
Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Merhaba, geleceğin uzay kaşifleri! Güneş sistemi boyunca müthiş gerçekler ve harika karşılaştırmalarla canlanan gezegenlerle dolu, bu dünya dışı yolculuğa hazır olun.

18.07.2023
Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler? Uzay ortamı insanlar için tehlikeli midir? Bu yazımızda astronot kıyafetlerini inceledik.

13.09.2020
BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık