Uzay Kampı Türkiyenin 7-18 yaş arası çocuk ve gençler için planladığı 2019 yaz kampı programlarının kayıtları başladı.

Öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen yaz gelişim kampı programlarında, haziran-ağustos boyunca 1,5 günden 6 güne kadar değişen eğlence ve bilim kampı seçenekleri sunulacak. NASA tasarımlı astronot simülatörleriyle bilimsel eğitim, Hurricane 360 VR ve Riot 3D simülatörüyle sanal gerçeklik ve 3D deneyimi, teleskopla yıldız ve gezegen gözlemi, tek kademeli model roket yapımı ve fırlatılması gibi birçok bilimsel etkinliğin sunulacağı 6 günlük yaz kampı programlarına 31 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılan kayıtlarda erken kayıt indirimi uygulanacak.

Çocuklar için sunulacak yaz kampları programlarının açıklamaları ve indirim fırsatları şöyle:

NASA tasarımlı astronot simülatörleri ile eğitim, sihirli kürede astronomi eğitimi, Uzay Mekiği Discovery ile sanal uzay uçuşu, roket yapılıp fırlatılması gibi bilimsel aktiviteler sunulacak.
Galaktik Yaz Kampı’nda bilimsel eğitimin yanı sıra; özel etkinlikler gecesi, havuz aktivitesi, astronot macera parkurunda yarışmalar, barbekü partisi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler yer alacak.
Türkçe ve İngilizce yaz programları seçenekleri ile sunulacak Galaktik Yaz Kampı, bu yıl da farklı ülkelerden katılımcı ağırlayacağı uluslararası yaz kampı programlarında, İngilizcelerini pratik yapıp geliştirmek, uluslararası arkadaşlıklar kurmak isteyen çocuklar için eşsiz bir yaz kampı deneyimi yaşatacak.
Uluslararası Yaz Kampı programlarına aralarında; Bulgaristan, Çin, Mısır, İngiltere, Fransa, Yunanistan, İtalya, Polonya, Rusya, İspanya, Slovenya, BAE ve ABD gibi ülkelerin de olduğu 20'den fazla ülkeden çocuğun katılması bekleniyor.

Robot Aktiviteli Yaz Kampı (13-15 Yaş)

NASA tasarımlı astronot simülatörleri ile eğitim, sihirli kürede astronomi, Uzay Mekiği Discovery ile sanal uzay uçuşu, roket yapılıp fırlatılması gibi bilimsel aktiviteler; özel etkinlikler gecesi, havuz aktivitesi, astronot macera parkurunda yarışmalar, barbekü partisi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler sunulacak.
Robot Aktiviteli Yaz Kampı’na katılan çocuklar robotların uzay çalışmalarındaki önemini öğrenip; mühendislik ve programlama yetilerini kullanarak kendi robotlarını tasarlayacaklar.
Çocukların motor becerilerinin gelişimi, mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerinin anlaşılması ve bileşenleri takarak montaj yapabilmeleri gibi hedefleri içeren robotik yaz kampı, programlamayı öğretip “sürükle-bırak” yöntemi ile nasıl kodlama yapılacağı gibi uygulamalı anlatımları içeriyor.
Robotik yaz kampı programı, 17-23 Haziran ve 5-11 Ağustos tarihlerinde, 13-15 yaş grubu arasındaki öğrenciler için uygulanacak.

Space Maker Yaz Kampı (13-15 Yaş)

NASA tasarımlı astronot simülatörleri ile eğitim, sihirli kürede astronomi, Uzay Mekiği Discovery ile sanal uzay uçuşu, roket yapılıp fırlatılması gibi bilimsel aktiviteler; özel etkinlikler gecesi, havuz aktivitesi, astronot macera parkurunda yarışmalar, barbekü partisi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler sunulacak.
• Teknolojinin hızla ilerlediği 21’nci yüzyılda, yeni nesil bireylerine özel; takım çalışması, inovasyon, üretkenlik gibi yeteneklerin kazandırılmasının hedeflendiği “Space Maker Yaz Kampı”, STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) öğrenme yaklaşımlarıyla destekleniyor.
Maker ve kodlamanın anlatılacağı programa katılan öğrenciler “Proje Yöneticisi”, “Proje Mühendisi”, “Finans Uzmanı” gibi görevleri üstlenerek proje planlaması, yönetimi, bütçelendirme ve tanıtma gibi aşamalardan oluşan atölye çalışmaları yapacaklar.
• Geleceğin teknolojisinin yakından tanıtılacağı “Space Maker Yaz Kampı” sadece 29 Temmuz – 4 Ağustos tarihlerinde uygulanacak.

Erken Kayıt İndirimleri
Galaktik Yaz Kampı / Robot Aktiviteli Yaz Kampı / Space Maker Yaz Kampı
Türkiye’de ikamet eden öğrencilere 31 Mayıs 2019 tarihine kadar kayıt ve ödeme işlemlerini tamamlamış olmaları koşuluyla indirim uygulanır.

Minecraft Yeni Ufuklar (9- 13 Yaş)

• Microsoft’un satın aldığı ve çocukların oyun oynarken öğrenmesini amaçlayan güncellemelerle sürekli geliştirerek sunduğu Minecraft: Eğitim Sürümü (Minecraft: Education Edition), Uzay Kampı Türkiye programlarına entegre edilerek oluşturuldu.
• Büyük problemleri parçalara bölerek çözüm bulunmasına yardımcı olan, “kodlama yaparak mantıklı düşünmeyi” öne çıkaran Minecraft Yeni Ufuklar Programı kişinin problem çözme ve düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
• Katılımcılar Minecraft Yeni Ufuklar programında, küplerle yaratılan sanal dünyada yaratıcılıklarını tetikleyici çalışmalar yapacaklar; üç boyutlu düşünme yetilerini geliştirme, kodlama ve yapay zeka yazılımları yapıp geliştirmeye yönelik etkinliklere katılacaklar.

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası (9-15 Yaş)

Astronot simülatörlerinin kullanılması, Hurricane 360 VR simülatörü ile sanal gerçeklik macerası, uzay istasyonu uçuş görevi, sıcak hava balonu yapımı gibi takım çalışması, zaman yönetimi ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeye yönelik aktiviteler sunulacak.
Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı 8-10 Haziran ve 3-5 Ağustos tarihlerinde uygulanacak.

Mars’a Seyahat (10-13 Yaş)

• 2030’lu yıllarda insanlı uçuşların yapılmasının planlandığı Mars ve özellikleri, bu programda detaylı olarak ele alınıyor.
• Çocuklar, LittleBits™ Mars Keşif Aracı Kiti ile kendi Mars Keşif Aracını oluşturarak NASA bilim adamlarının yeni dünyaları nasıl keşfettiklerini Mars'a Seyahat Programıyla öğrenecekler.
• “İnteraktif Nesil Mars Sergi Alanında” 3D Haritalama Gösterimleri ve gerçekçi Habitat Modülleri ile “Mars Neslini” keşfedecekler.

Aile-Çocuk Yaz Kampı (7-11 Yaş+ Yetişkin)

Aile Çocuk Uzay Kampı Programı ile Uzay istasyonu uçuş görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı gibi eğlenceli etkinlikler aracılığıyla çocukların ebeveynleriyle olan iletişimlerini geliştirmeleri ve özgüven kazanmaları hedefleniyor.
• 8-10 Haziran ve 3-5 Ağustos tarihlerinde uygulanacak.

Astro Macera (9 Yaş ve Üstü)

• 16-18 yaş arası katılımcılar için hazırlanan 1,5 günlük yaz kampı programının içeriğinde; NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin kullanımı, 1 saatlik sanal uzay uçuş görevi, yapay gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldızevinde konum astronomisi eğitimi verilmesi gibi aktiviteler bulunuyor.
• Lise öğrencileri için düzenlenen yaz kampı programı,1 gece konaklamalı olarak hazırlandı ve 16-17 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak.

Özel İndirimler
• Aynı aileden bir ya da birden fazla çocuğun Galaktik Yaz Kampı, Space Maker Yaz Kampı, Robot Aktiviteli Yaz Kampı veya Özelleştirilmiş Programa katılması durumunda, ilk katılımcı çocuktan tam ücret alınır ve herhangi bir dönemde bu programlardan herhangi birine katılacak olan her bir kardeş indirim hakkı kazanır.
• Daha önce herhangi bir konaklamalı programa katılmış olan katılımcılara, konaklamalı programlara tekrar katılmaları halinde indirim uygulanır. Taksitli Ödeme
• Türkiye'de ikamet eden, Bonus platformuna üye bankalara ait kredi kartı sahipleri konaklamalı programlara vade farksız 3 taksitle ödeme yaparak kayıt yaptırabilir. (Bireysel olarak ödeme yapılması halinde grup rezervasyonlarında da taksit imkanı sağlanmaktadır.)
NOT
• İndirimler birleştirilemez.
• Ücretsiz katılacak öğrenciler için okulda tam burslu okuduklarını gösterir bir belgenin sunulması gerekmektedir.
İndirimler ve ücretsiz katılım; program katılım ücreti için geçerlidir; ulaşım, program başlangıcından önce ve bitiminden sonra talep edilecek yemek ve konaklama gibi ekstra giderleri kapsamamaktadır.

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Gökyüzü, insanlık tarihinde daima bir gizem kaynağıydı. Anadolu toprakları, binlerce yıl boyunca bu gizemi gözlemleyerek, yıldızların altında birçok medeniyeti ağırladı. Günümüzde ise Türkiye, bu gizemli uzay yolculuğunda yeni bir döneme imza attı.

12.03.2024
Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

2024 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtlar Başladı! Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada!

15.12.2023
Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Yılın en kısa günü ve “astronomik kışın” ilk günü olma özelliği taşıyan kış gün dönümünün zamanı geldi!

21.12.2023
Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Merhaba, geleceğin uzay kaşifleri! Güneş sistemi boyunca müthiş gerçekler ve harika karşılaştırmalarla canlanan gezegenlerle dolu, bu dünya dışı yolculuğa hazır olun.

18.07.2023
Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler? Uzay ortamı insanlar için tehlikeli midir? Bu yazımızda astronot kıyafetlerini inceledik.

13.09.2020
BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık