Uzay Kampı Türkiyenin 7-18 yaş grubundaki gençlere yönelik farklı içeriklerde uyguladığı yaz kampları, 14-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP) ile sona erdi.

2022 Yaz döneminde sunulan Uluslararası Gençlik Kamplarına; aralarında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İsviçre, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’ın da bulunduğu toplam 28 ülkeden yaklaşık 900'ü aşkın kişi katılarak "Uzay Kampı Türkiye Mezunları"na katıldılar.

 

19 Haziran 2022'de başlayan ve yaz süresince farklı zamanlarda uygulanan kampların; 9-15 yaş arasındaki katılımcıları 2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerasında ve Türkçe-İngilizce dil seçenekleriyle sunulan 6 Günlük Galaktik Yaz Kamplarında birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktivitelere katıldılar. Ayrıca 7-10 yaş aralığındaki öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte katıldıkları Aile-Çocuk Uzay Kampı programı ve 5-15 yaş arası katılımcılara yönelik sunulan günlük tur seçenekleri de büyük ilgi gördü.

İŞTE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLARLA 2022 YAZ KAMPLARIMIZ

Kardeş Okullarla Bilim Programı ve Geleceğin Kâşifleri Programı

Uzay Kampı Türkiyenin 2002 yılından beri yürüttüğü Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) ve 2015 yılında başlattığı Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP) katılımcıları  toplamda dört farklı dönemde düzenlenen uluslararası yaz kamplarına katıldılar; hem eğlenerek öğrendiler hem de yıl boyunca yürüttükleri projeleri birbirleriyle paylaştılar.

(Uzay Kampı Türkiye, NASA'nın "Uzaktan Eğitim" program materyallerini kullanarak yıl boyunca sürdürdüğü PSSP ve FEP projeleriyle Türk ve dünya gençlerini bir araya getirerek fen ve uzay teknolojileri alanlarında ortak çalışmalar yaparken bireysel gelişimlerine ve uzun süreli dostluklar kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Özel olarak kurgulanan 6 Günlük Galaktik Yaz Kampı programında "kardeş okullar"dan katılan öğrenciler, Uzay Kampı Türkiyede yüz yüze tanışma fırsatı buluyorlar.)

 
Düzenlenen bilim fuarlarına katılan öğrenciler yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları diğer PSSP katılımcılarıyla paylaşmak için standlarını özenle hazırladılar, yıl boyunca neler yaptıklarını anlattılar.

PSSP haftasına özel Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi ile birlikte gerçekleştirilen atölyede, uzay istasyonunda da kullanılan amatör telsiz istasyonu ve amatör telsizcilik hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen katılımcılar kendi ülkelerindeki amatör telsizcilerle telsiz bağlantısı kurarak hem telsizlerin nasıl kullanıldığını hem de nasıl amatör telsizci olunabileceğini uygulamalarla öğrendiler.

PSSP 20 Yaşında!

Uzay Kampı Türkiye’nin 2002 yılından beri yürüttüğü, Kardeş Okullarla Bilim Programı 20. Yılını tamamladı!

Özel Konuşmacılarla ile Videokonferans Bağlantısı

Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) ve Geleceğin Kaşifleri Programı (FEP) kapsamında düzenlenen haftalara özel konuşmacılarla videokonferans bağlantıları gerçekleştirildi.

 

2002 yılında Uzay Kampı Türkiyeye kendileri gibi bir öğrenci olarak katılan, bugünün Biyoteknoloji uzmanı Arno Den Toom’dan videokonferans bağlantısıyla “uzayda tarım” dersi alan katılımcılar, NASA Kennedy Uzay Merkezi Küresel Uzay Elçisi Dr. Ravi N. Margasahayam’dan Hubble Uzay Teleskobu ile çekilen görüntüler ve NASA’nın uzay çalışmalarına dair online sunumu dinleme ayrıcalığına sahip oldular.

Profesörden Çocuklara Fizik Dersi

CERN ve Uluslararası Uzay İstasyonu projelerinde görev yapan ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilge Demirköz; ABD, İtalya, Rusya, Romanya, İsrail, Azerbaycan ve Türkiye’den öğrencilerin bulunduğu 80 kişilik gruba yüksek enerjili parçacıkları anlattı.

Norveçli Profesörden "Cisimler Nasıl Uçar" Dersi

Geleceğin Kaşifleri Programı’nda, yıl boyunca düzenlenen videokonferans bağlantılarıyla STEAM yaklaşımı ve uzay bilimleri eğitimini kullanarak projeler geliştiren Türkiye, Bulgaristan, Kazakistan, Macaristan, Romanya, Rusya, Ukrayna’dan 127 öğrenci Galaktik Yaz Kamplarının son haftasında düzenlenen özel programda bir araya geldiler.  Bu haftaya özel misafir olarak katılan Norveç Stavenger Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Inge Christ; öğrencilere cisimlerin nasıl uçtuğunu Bernoulli ilkesini kullanarak anlattı.

Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Ay'da Yürüyüş

Uzay Kampı Türkiyenin gözde eğitim araçlarından, Ay’da yürüme hissi yaşatan “1/6 Yerçekimi Koltuğu VR gözlükleriyle güncellendi. Görsel olarak da fiziksel hareketle uyumlu hale getirilerek "Ay’daymış hissi" yaşatan gözlük ve simülatör farklı programlarda kullanılmaya başlandı.

Öğrencileri uzay bilimleri ve teknolojileri alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Uzay Kampı Türkiye, 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde de okul gruplarının ön rezervasyonlarını almaya devam ediyor.

BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık